

## Comprehensive Plan to End Homelessness STEERING COMMITTEE

Agenda

Friday, August 20, 2021

1:30 – 3:30 p.m.

Time	#	Task
1:30	1	Roll Call, Icebreaker, and Review Agenda
(5 min)		Objective: check in and determine if we need to alter the agenda
		<ul> <li>Introduce yourself and finish the sentence "I am here because I</li> </ul>
		bring the following expertise/connections/passion:"
1:35	2	Review Deliverables
(5 min)		Objective: ensure we are in line with the charge from Council
		Leader: Bree Williams
1:40	3	Past Meeting Recap – Steering Committee and Shelter Plan Workgroups
(5 min)		Objective: understand prior work as a starting point
		Leader: Gerrit Nyland
1:45	4	Human Services Committee Presentation
(10 min)		Objective: understand information presented to Council and the response
		Leader: Gerrit Nyland
1:55	5	Breakout Sessions
(40 min)		Objective: work in small groups on different topics
		1. Implementing Targeted Universalism
		2. Permanent Housing preservation, access, and acquisition
		3. Homeless Prevention
		<i>4.</i> Prioritization Approach
		5. Accountability – how to track progress toward need publicly
		6. Medical and Behavioral Health connections
		7. Funding Source Development
2:35	6	Intermission - health and safety break
(5 min)		
2:40	7	Breakout Group brief report-outs, role in plan, and next steps
(15 min)		<i>Objective:</i> plan for each group – estimated time needed and meeting time
2:55	8	Public Outreach Update – Shelter Open House
(10 min)		Objective: Understand tool and how to use
		<i>Leader:</i> Kari Moore
3:05pm	9	Data check
(5 min)		Objective: Understand current work to quantify need
		Leader: Aman Sanghera
		<ul> <li>EcoNorthwest Update</li> </ul>



## Pierce County

## Human Services

3:10	10	Timeline review	
(5 min)		Objective: provide feedback on project timeline	
		Leader: Gerrit Nyland	
3:15	11	Meeting Review	
(5 min)		Objective: identify ways to ensure race, geographic equity were included	
		in the meeting.	
		Leader: Bree Williams	
3:20	12	Public Comment and Good of the Order	
(5 min)		Objective: get input from the public attending the meeting	
		Leader: Gerrit Nyland	

Next Meeting – Friday, September 17, 1:30pm to 3:30pm

## **Meeting Norms:**

- 1. Lead with racial and geographic equity at the forefront of all decisions.
- 2. Be present during our time together. Cameras remain on throughout the meeting. Turning off your camera indicates that you have stepped away from the conversation.
- 3. Show respect for those who are presenting, speaking and sharing. Use the 'raise yourhand' function to speak.
- 4. Come prepared to discuss topics and issues outlined on the agenda. Review all groupdocuments prior to the start of each meeting.
- 5. Committee members represent a specific agency/jurisdiction, not their own personal views, and are responsible for providing updates, information, and communication backto their respective communities.
- 6. Consensus on decisions will be reached through a voting process.
- 7. Committee members will notify Becki Foutz if they are unable to attend a meeting.
- 8. Meetings are held in an environment with shared power and decision-making.
- 9. Meetings will start and end on time.