

Comprehensive Plan to End Homelessness STEERING COMMITTEE

Agenda
Friday, September 17, 2021
1:00 – 4:00 p.m.

1:00 – 4:00 p.m.			
Time	#	Task	
1:00 (10 min)	1	Roll Call, Icebreaker, and Review Agenda Objective: check in and determine if we need to alter the agenda Introduce yourself and finish the sentence "This weekend I will not"	
1:10 (5 min)	2	Past Meeting Recap – Steering Committee and Shelter Plan Work Group Objective: understand prior work as a starting point Leader: Gerrit Nyland	
1:15 (20 min)	3	 Draft Shelter Plan Update Objective: work in small groups on different topics (breakout sessions may change based on group discussion) 1. Survey of people living unsheltered – Aman Sanghera 2. In District County Council Presentation – Courtney Chandler 3. Plan Status 4. Request for Intent/Information 5. Anticipated Shelter Openings 	
1:35 (35 min)	4	Integrating Targeted Universalism into the Comprehensive Plan Objective: develop toolset to work targeted universalism into the work of our subcommittees and overall plan Leaders: Courtney Chandler and LaMont Green	
2:10 (5 min)	5	Intermission - health and safety break	
2:15 (25 min)	6	Subcommittee Status Updates Objective: understand the work of all the subcommittees Targeted Universalism and Accountability – Courtney Chandler Permanent Housing – Tiffany Speir Temporary Housing and Navigation – Gerrit Nyland Homeless Prevention – Tiffany Speir Medical and Behavioral Health Connections – Gerrit Nyland Funding Source Development – John Barbee Prioritization – Michael Mirra	



2:40	7	Public Outreach Opportunities
(10 min)		Objective: Understand tools and how to use
		Leader: Kari Moore
		 On-line Open House
		 Community Engagement
		 Presentation Template
2:50	8	Meeting Review
(5 min)		Objective: identify ways to ensure race, geographic equity were included
		in the meeting.
		Leader: Bree Williams
2:55	9	Public Comment and Good of the Order
(5 min)		Objective: get input from the public attending the meeting
		Leader: Bree Williams

Next Meeting – Friday, October 15, 1:00pm to 4:00pm

Meeting Norms:

- 1. Lead with racial and geographic equity at the forefront of all decisions.
- 2. Be present during our time together. Cameras remain on throughout the meeting. Turning off your camera indicates that you have stepped away from the conversation.
- 3. Show respect for those who are presenting, speaking and sharing. Use the 'raise yourhand' function to speak.
- 4. Come prepared to discuss topics and issues outlined on the agenda. Review all groupdocuments prior to the start of each meeting.
- 5. Committee members represent a specific agency/jurisdiction, not their own personal views, and are responsible for providing updates, information, and communication backto their respective communities.
- 6. Consensus on decisions will be reached through a voting process.
- 7. Committee members will notify Becki Foutz if they are unable to attend a meeting.
- 8. Meetings are held in an environment with shared power and decision-making.
- 9. Meetings will start and end on time.